تاریخ انتشار: یکشنبه 1403/05/28 - 07:54
کد خبر: 514201

بررسی روند تایید صلاحیت کابینه دولت چهاردهم در مجلس شورای اسلامی؛

پیچ بهارستان/ موافقان و مخالفان کابینه پیشنهادی دولت چه گفتند؟

 پیچ بهارستان/ موافقان و مخالفان کابینه پیشنهادی دولت چه گفتند؟

نمایندگان موافق کلیات برنامه ها و وزرای پیشنهادی دولت چهاردهم، کارآمدی، تخصص مداری، انقلابی بــودن و توجه به عدالت بین مردم کشــور را از جمله دلایل موافقت خود با این برنامه ها و کابینه پیشنهادی اعلام کردند.

به گزارش گروه سیاسی «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ قطار بررسی برنامه‌های وزرای پیشنهادی دولت چهاردهم بعد از کمیسیون‌های تخصصی به صحن مجلس رسید. مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور هم در صحن حاضر شد و در سخنانی به تشریح برنامه‌های دولت پرداخت و به انتقادات نمایندگان پاسخ داد.

مجلس اصولگرای دوازدهم به کابینه پیشنهادی دولت چهاردهم برآمده از جریان اصلاحات روی خوش نشان داده است. آیا شاهد توافق نخبگان سیاسی از دو جناح اصلی کشور برای عبور از اختلافات پیشین و نگاه به سوی آینده برای حل مشکلات کشور و قرار دادن ایران در مسیر پرشتاب پیشرفت با شکل دادن و ساختن ماشین اداری قدرتمند و باظرفیت هستیم؟ به نظر می‌رسد ریشه‌های این بذر در خاک حاصلخیز وفاق ملی کاشته شده است. 

آنالیز کابینه پیشنهادی

رئیس‌جمهور دیروز در دو نوبت صبح و عصر پشت تریبون قرار گرفت و در سخنرانی اول به تشریح کلیات برنامه دولت و در سخنرانی عصر هم به تشریح روند انتخاب وزرا پرداخت. نمایندگان مخالف و موافق هم به طرح نظرات خود درباره کلیت کابینه و برنامه پیشنهادی دولت و سپس وزرای آموزش‌وپرورش و وزیر ارتباطات پرداختند. برخی از نمایندگان مجلس در مخالفت با کلیت برنامه‌های پزشکیان به این نکته اشاره کردند که رئیس‌جمهور از ارائه راهکار اجرایی عاجز بود و کلی‌گویی کرد که البته برخی نمایندگان هم در مقابل معتقد بودند که ارجاع پزشکیان به برنامه هفتم توسعه حسن او است نه ضعفش.   دعوا را کنار بگذاریم.

 در جلسه علنی روز شنبه 27 مردادماه مجلس شورای اسلامی بررسی برنامه ها و صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت چهاردهم در دستور کار قرار گفت و پس از سخنان دکتر مسعود پزشکیان، رئیس جمهور اسلامی ایران درباره خط مشی و کلیات این دولت، نمایندگان موافق و مخالف به تشریح دیدگاه ها و نظرات خود پرداختند.

روند بررسی صلاحیت وزاری کابینه چگونه است؟ 

از روز گذشته به مدت پنج روز صلاحیت وزاری کابینه پیشنهادی چهاردهم در دستور کار مجلس قرار گرفت. طبق ماده ۲۰۴ آیین نامه داخلی مجلس، ابتدا برنامه و خط مشی و اصول کلی دولت و ترکیب هیات وزیران مورد بررسی قرار می گیرد و پس از توضیحات رئیس جمهور و اظهارات مخالفان و موافقان، مجلس وارد بررسی برنامه ها و صلاحیت هریک از وزیران به ترتیب حروف الفبای وزارت خانه می شود. در ابتدای جلسه علنی دیروز، محمدباقر قالیباف ضمن خیرمقدم به رئیس جمهور و توضیحاتی درباره روند بررسی برنامه ها و صلاحیت ۱۹ وزیر پیشنهادی گفت: رای گیری برای کابینه پیشنهادی در روز چهارشنبه هفته جاری انجام خواهد شد و امیدوارم با یک همدلی و بررسی های دقیق بتوانیم در پایان وقت قانونی کار بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی را به اتمام برسانیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی همچنین با اشاره به جلسات هفته گذشته کمیسیون های مجلس با وزرای پیشنهادی برای بررسی برنامه های آنها گفت: هفته گذشته جلسات بسیار مفصل، دقیق و منظم بین وزرای پیشنهادی و همه کمیسیون های مجلس شورای اسلامی برگزار شد که این جلسات حداقل از هشت صبح تا هشت شب و بعضا تا ساعاتی بیشتر ادامه داشت و شناخت خوبی از بعد کارشناسی بین نمایندگان و وزرای پیشنهادی حاصل شد.

نظر مثبت مجلس به کلیت کابینه پیشنهادی دولت چهاردم | وزرای پیشنهادی از یک  جریان سیاسی نیستند - همشهری آنلاین

در ادامه مسعود پزشکیان رئیس جمهور نهم که هفته گذشته با ارسال نامه ای وزرای پیشنهادی خود برای دولت چهاردهم را اعلام کرده بود، با حضور در صحن علنی مجلس از برنامه های دولت و وزرای پیشنهادی خود دفاع کرد.

پزشکیان در بخشی از اظهارات خود با بیان اینکه دولت وفاق ملی را به مجلس معرفی کرده ایم، افزود: دولتی که خود را دولت همه مردم ایران می داند. موظف به تامین حقوق شهروندی همه ایرانیان است. التزام به قانون اساسی و اهداف سند چشم انداز و سیاست ها کلی مصوب رهبری و تحقق برنامه هفتم توسعه محورهای هم گرایی میان دولت و سایر قوا خواهد بود.

وی با تاکید بر اینکه رسالت و وظیفه ما ایجاد آرامش در جامعه است، تصریح کرد: مردم اگر بدانند ما با تمام وجود به دنبال حل مشکلات آنان هستیم و تبعیض نژادی، قومی و منطقه ای برای آنان قائل نشویم، محکم پشت حکومت خواهند ایستاد.

این کار جز با وفاق و همدلی ممکن نیست. غیرممکن با روند گذشته وضعیت فعلی را اصلاح کنیم. باید دست از کارهای قبلی برداریم. مخالفان برنامه کابینه پیشنهادی چهاردهم در ادامه جلسه علنی مجلس شورای اسلامی نمایندگان مخالف با برنامه ها و اصول کلی دولت چهاردهم به بیان نظرات خود پرداختند. 

انتظار داشتم پزشکیان برنامه های خود را دقیق بیان کند حسینعلی حاجی دلیگانی با بیان اینکه انتظار داشتیم رییس جمهور امروز بالاخره برنامه های دقیق خود را بیان کند خطاب به پزشکیان پرسید: آقای رییس جمهور برای
مسکن چه برنامه ای دارید؟ برای رانت چند نرخی بودن ارز چه راهکاری دارید؟ دولت چه برنامه ای برای یارانه های پنهان و آشکار دارد؟ موضوع اتباع بیگانه و خدمات و انرژی که مصرف می کنند برای مردم مهم است. نمی گویم همه این ها بروند اما خدمات کشور باید در مرحله اول برای ایرانیان باشد. 

وفاق ملی با جمع اضداد محقق نمی شود

محمد قسیم عثمانی با بیان اینکه مردم به تغییر رای دادند و به جریان عقلانی و منطقی اصلاح طلبی روی آوردند اما ترکیب کابینه رئیس جمهور هرگز نشان دهنده تغییر و تحول در هیچ حوزه ای نیست، گفت: وفاق ملی با جمع اضداد محقق نمی شود شما دولت اشترا کی تشکیل داده اید و دولت اشترا کی خیلی زود ناهماهنگی به دنبال خواهد داشت.

 چوب تندروی و افراط را از دو جناح سیاسی کشور خورده ایم

روح الله ایزدخواه با اشاره به اینکه در روزهای اخیر شاهد طرح انتقادات تندی از جناح اصلاحات به رئیس جمهور بودیم که چرا از عناصر تندرو استفاده نشده است که اتفاقا این از نقطه قوت کابینه است، افزود: دولت و مسئولیت در جمهوری اسلامی کاسبی اقتصادی و سیاسی نیست و امروز چوب تندروی و افراط را از دو جناح سیاسی در کشور خورده ایم آن هم در شرایطی که رهبری به صراحت فرمودند تقسیم بندی اصالح طلبی و اصولگرایی را قبول ندارند و امسال از دو قطبی سازی پرهیز دادند.

نقد سازنده به دولت داریم/ باید به رئیس جمهور کمک کرد

مرتضی محمودی با یادآوری اینکه ا گر به عنوان مخالف صحبت می کنیم به معنای مخالفت با رئیس جمهور و کابینه و شکل گیری دولت نیست، گفت: ما نمایندگان مطابق با منویات رهبری در هماهنگی کامل از دولت حمایت می کنیم و کمک دولت به ویژه شخص دوست داشتنی و عزیز آقای پزشکیانخواهیم بود منتها نقد سازنده داریم و اگر خلا و اشکالی باشد آن را مطرح می کنیم. 

 برخی از وزرای پیشنهادی رزومه ضعیفی داشتند

مسلم صالحی با بیان اینکه انتظار داشتیم کابینه آقای پزشکیان تخصصی تر بود، افزود: برنامه های وزرا در کمیسیون ها به شکل کلی ارائه شد. این امکان وجود داشت تا وزرا تخصصی تر معرفی شوند. متاسفانه برخی از رزومه های وزرای پیشنهادی ضعیف است.

موافقان برنامه کابینه پیشنهادی چهاردهم

همچنین نمایندگان موافق کلیات برنامه و خط مشی دولت مسعود پزشکیان دیدگاه های خود را مطرح کردند. یاری گر رئیس جمهور باشیم محمدمهدی فروردین با اشاره به اینکه به تعبیر مقام معظم رهبری، رئیس جمهور شخصیتی فرزانه، صادق، مردمی و دانشمند است، افزود: ایشان با شعار دعوا نکنید و کنار هم باشیم روی کار آمد و ما باید ضمن نظارت بر عملکرد دولت یاری گر او باشیم. رئیس جمهور در معرفی کابینه به شعار وفاق ملی عمل کرد

روح الله متفکرآزاد با بیان اینکه نظام جمهوری اسلامی ایران آنقدر مستحکم است که می تواند سلایق مختلف را در جایگاه های متعدد و متکثر حکمرانی ببیند، تا کید کرد: در نظام جمهوری اسلامی ایران جدای از سلایق سیاسی، کارآمدی امری مهم است. لذا موفقیت رئیس جمهور و دولت، موفقیت نظام جمهوری اسلامی است و ما حتما در این راستا کمک حال دولت خواهیم بود کما این که رئیس جمهور در معرفی کابینه سالیق مختلف را دید و به
شعار وفاق ملی عمل کرد.

روند رای اعتماد مجلس به وزرای پیشنهادی دولت چگونه است؟ /هر موافق و مخالف  کابینه چند دقیقه وقت نطق دارد؟

با استفاده از اهرم های نظارتی با رئیس جمهور همکاری خواهیم کرد سید جلیل میرمحمدی با اشاره به اینکه رهبر انقلاب فرمودند موفقیت دولت موفقیت همه ماست و همه باید به ایشان کمک کنند گفت: تکلیف همه ما روشن است. بهترین و موثرترین وعده ای که یک رییس جمهور می تواند بدهد را آقای پزشکیان داده است. دولت ایشان دولت وفاق ملی است. بدنه دولت بسیار گسترده است و حتما از تمامی ظرفیت های نظام استفاده خواهد شد. صداقت را در آقای پزشکیان دیده ام و وعده های ایشان اجرایی خواهد شد. مجلس شورای اسلامی با استفاده منصفانه از اهرم های نظارتی با آقای رئیس جمهور همکاری خواهیم کرد.

تشکیل دولت وفاق ملی اقدامی بی سابقه است

رضا علیزاده گفت: دولت وفاق ملی بعد از چند دهه دارد در کشور اتفاق می افتد و باید قدردان این حرکت باشیم. چند دهه است هیچکس نخواست این اقدام را انجام دهد و هزینه آن را پرداخت کند نقاط قوت کابینه پیشنهادی دولت بر نقاط ضعفش تسلط دارد سارا فلاحی با بیان اینکه کابینه پیشنهادی دولت متناسب با شرایط و مطالبه جامعه تعیین شده است، اظهار کرد: کابینه آقای دکتر پزشکیان مانند اسلاف گذشته خود دارای نقاط قوت و ضعف است و ا گر انصاف داشته باشیم باید اعلام کنیم که نقاط قوتش بر نقاط ضعفش تسلط دارد.

گزارش از محمد جهاد

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
پیچ بهارستان/ موافقان و مخالفان کابینه پیشنهادی دولت چه گفتند؟
استقبال از امیرحسین زارع در آمل +عکس
زائران اربعین نگران بیماری شایع در عراق نباشند
باقری: آمریکا شریک جرم جنایات صهیونیست‌ها است
طرح توسعه اشتغال‌پذیری دانشجویان در سمنان اجرا شد
زلزله قوی روسیه را لرزاند
زائران اربعین مدت زمان حضور در کربلا را به حداقل برسانند
کسب رتبه ویژه توسط دانشگاه آزاد اصفهان
اینفوگرافیک: توصیه‌های کاربردی برای زائران راهپیمایی اربعین۱۴۰۳
برگزاری جلسه ستاد اربعین جاماندگان حسینی آستان مقدس عبدالعظیم الحسنی(ع)
خانم نعمت‌زاده! مشهور محبوب بمان
مقایسه بتن اکسپوز و سنگ در کفسازی
۱۰ نکته کلیدی در انتخاب بهترین کلاس کنکور + بهترین آموزشگاه کنکور شیراز
قرارداد کارگر ساده مطابق با قوانین موجود در کشور چگونه است؟
بزرگترین باتری جهان در آمریکا ساخته‌ می‌شود
جنایت‌ با چراغ سبز جو
اینفوگرافیک: توصیه‌هایی برای زائران سالمند اربعین
پیاده روی اربعین از مسیر «طریق العلما» به کربلا +عکس
سیدستار هاشمی: باید فضای مجازی قاعده‌مند داشته باشیم
جذب سرباز طلبه در آموزش و پرورش آغاز شد
در صورت حمله به نیروگاه اتمی کورسک، اقدام نظامی جدی انجام می‌دهیم
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top